четвер, 19 вересня 2019 18:45

Чим здивує iOS 13: п'ять найцікавіших функцій
6

  IOS 13 стане доступним 19 вересня після 20:00. Фото: STEREO
IOS 13 стане доступним 19 вересня після 20:00. Фото: STEREO

19 вересня з'явиться чергове оновлення програмного забезпечення Apple — iOS 13.

Нове ПЗ стане доступним після 20:00 за київським часом. "Оновитися" зможуть власники гаджетів Apple, починаючи з iPhone 6S, iPad Air 2 і iPad mini 4. П'ять найцікавіших функцій нового софту від "яблука" зібрали журналісти видання "Новое время".

Темний режим

 

Як і в останній версії Android розробники iOS "Ощасливили" власників iPhone можливістю перефарбувати інтерфейс своїх гаджетів в темні тони.

В Apple говорять, що режим буде не так сильно стомлювати очі в умовах слабкого освітлення, його включення можна налаштувати за визначеним розкладом, а також темний режим змінить основний колір не тільки системного інтерфейсу, але і всіх додатків.

Камера

 

Тепер утримання кнопки затвора в iPhone 11 буде запускати відеозйомку навіть в режимі фотографії. Це стосується як базового інтерфейсу камери в останньому поколінні iPhone, так і камери в пріложеніяхInstagram і Snapchat. На інших пристроях з iOS 13 за допомогою утримання затвора можна зробити фото зі спалахом.

Ексклюзивно для iPhone 11 нове оновлення також додасть функцію "Слоуфі" (За аналогією з Селфі), яка дозволяє записувати незвичайні уповільнені відео на фронтальну камеру. До слова, передня камера в iPhone 11 тепер може записувати ширококутні відео з роздільною здатністю 4К і з частотою кадрів до 60fps.

В iOS 13 також оновлена вкладка Фото. Тепер галерею можна переглядати з різними рівнями сортування фото, включаючи інтерактивне превью зображень в нових папках. Додаток буде автоматично створювати персоналізовані колажі та анімації, приховувати однакові фото, вибираючи найкраще, а також сортувати їх по типу або тематиці.

Безпека

 

Розробники Apple змінили підхід і до використання персональних даних своїх клієнтів сторонніми додатками. Тепер система буде попереджати, як часто будь-яка програма використовує дані про вашу геолокації в фоновому режимі.

До того ж, нова функція входу через акаунт Apple, яка тепер доступна для Facebook, Google і інших платформ, дозволить захистити свій аккаунт і персональні дані від можливих витоків або атак. Наприклад, якщо ви не хочете надавати свій імейл розробникам програми — Apple самостійно створить оригінальний випадковий ящик для реєстрації.

А ще в настройках можна автоматично прибрати звук на дзвінки з невідомих або прихованих номерів.

Мемоджі

 

У анімовані смайлики від Apple додали нові зачіски, головні убори, косметику, пірсинг і т. Д., За допомогою яких можна буде створити набір ще більш персоналізованих мемоджі, а iOS 13 автоматично зробить з них стікер-пак.

До того ж цей стікер-пак буде доступний в додатковій кнопці на клавіатурі і його можна буде використовувати як в звичайних повідомленнях або електронній пошті, так і в будь-яких додатках соцмереж, месенджерів і т. Д. Новими мемоджі можна поділитися з іншими користувачами через iMessages, надавши відповідний доступ.

Клавіатура та способи введення

 

Ще однією корисною новинкою в iOS 13 стала функція QuickType, яка дозволяє друкувати слова, проводячи палець по буквах без відриву від дисплея. Схоже вже давно було в клавіатурах Google Android Gboard і SwiftKey, але тепер функція доступна за замовчуванням і для користувачів Apple. Правда, серед доступних мов тільки англійська, китайська, іспанська, німецька, французька, італійська та португальська.

Зате можна погратися шрифтами в електронній пошті. Нове ПЗ дозволяє змінювати стиль тексту, розмір, колір, вирівнювання, відступи, додавати нумеровані і маркіровані списки. Гіперпосилання як і раніше вставляти не можна.

Зараз ви читаєте новину «Чим здивує iOS 13: п'ять найцікавіших функцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути