вівторок, 01 березня 2016 10:01

Безпілотний автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП

Безпілотний автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП

Безпілотний автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП, пересуваючись в автономному режимі. Про це повідомляє The Verge, посилаючись на заяву Google.

Google повідомила, що аварія сталася 14 лютого. Автомобіль моделі Lexus RX450h зіткнувся з муніципальним автобусом при спробі об'їхати кілька мішків з піском на проїжджій частині. В результаті ДТП пошкоджено лівий борт автобуса, переднє колесо і передній датчик водія. Постраждалих немає.

У своїй заяві Google визнала "часткову відповідальність" за те, що трапилося, і зазначила, що це перший випадок, коли їх автомобіль з автопілотом став винуватцем ДТП. "Часткову відповідальність" компанія пояснює тим, що якби їх автомобіль не робив маневру, то зіткнення не було б.
"Наш автомобіль вважав, що автобус збирається зменшити швидкість або навіть зупинитися, щоб дозволити машині повернутися в потік, а також те, що було досить місця для маневру", - йдеться в повідомленні Google.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська компанія назвала дату випуску першого літаючого автомобіля

Компанія також пообіцяла оновити програмне забезпечення, щоб уникнути нових подібних випадків у майбутньому.
За кілька років тестування, в тому числі на вулицях з насиченим трафіком, самокеровані автомобілі Google потрапляли в незначні ДТП, але до інциденту в Маунтін-В'ю це ставалось не з їхньої вини.

Представники Google підкреслюють, що це звичайна ситуація на дорозі - подібне непорозуміння маневрів часто виникає між водіями-людьми. Однак фахівці проекту безпілотних автомобілів все ж внесли деякі правки в алгоритм, і система управління тепер враховуватиме, що автобуси та інші великі транспортні засоби менш схильні поступатися іншим учасникам дорожнього руху.

Раніше стало відомо, що компанія Google розширить програму тестування безпілотних автомобілів на дорогах загального користування. За текстом запиту, направленого в FAA, зрозуміло, що вже з 1 березня 2016 року компанія розраховує додати до випробування дороги у чотирьох нових містах.

Нині на дорогах загального користування пересувається 55 автомобілів проекту Google Self-Driving Car. З них 22 автомобілі - переобладнані серійні Lexus RX450h, а решта 33 - безпілотні електромобілі власної розробки Google. За час існування проекту автомобілі в режимі самокерування проїхали трохи менше 2,3 млн км.

Нагадаємо, у США самокерований автомобіль Google офіційно визнано "водієм".

Зараз ви читаєте новину «Безпілотний автомобіль Google вперше став винуватцем ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути