вівторок, 04 вересня 2018 17:25

Атаки не уникнути: хакери зможуть зламати будь-який смартфон

Атаки не уникнути: хакери зможуть зламати будь-який смартфон
Android 9.0 має пролом у захисті, що дозволяє хакерам отримати детальний доступ до даних. Фото: akket.com

Знайшли спосіб, як зламати найновішу версію Android 9.0. Пролом у захисті дозволяє хакерам отримати детальний доступ до даних про мобільний пристрій: інформацію про Wi-Fi, назву підключення, IP-адресу, DNS-сервер, паролі та інші параметри.

На основі отриманого зловмисники можуть легко відстежити весь вхідний і вихідний трафік, перехоплюючи особисті дані, повідомляє компанія з США, що займається дослідженнями в галузі кібербезпеки Nightwatch Cybersecurity.

Знаючи детальну інформацію про смартфон, зловмисники за допомогою ПО можуть відстежити будь-який смартфон і навіть влаштувати атаку на бездротову мережу та інші підключені до неї пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У роботі популярних соцмереж стався збій

Google вже поінформована про знайдену діру в безпеці Android і випустила "хотфікс" для Android 9.0. Але патч закриває проблему тільки на 0,1% всіх працюючих пристроїв, інші 99,9% моделей смартфонів знаходяться в зоні високого ризику і повністю захистити їх неможливо.

У Google активно розробляють нову систему, яка повністю витіснить Android через кілька років. Вона буде надійна та зручна, а її потенціалу вистачить як мінімум на 10-15 років.

Зараз ви читаєте новину «Атаки не уникнути: хакери зможуть зламати будь-який смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути