четвер, 26 листопада 2015 16:41

Apple отримала патент на унікальний захист смартфонів від вологи

Apple запатентувала технологію, яка захистить смартфони від потрапляння всередину пилу і вологи. Про це повідомило видання MACDIGGER.

Бюро патентів і торгових марок США в четвер оприлюднило заявку Apple під назвою "Електронний пристрій із затворами всередині портів корпусу", в якій описується технологія захисту iPhone від впливу води.

Автор: macdigger.ru
 

Згідно з документом, всередині акустичних модулів смартфона розміщуватимуться спеціальні механічні шторки. Вони будуть розташовуватися безпосередньо перед технологічними отворами гаджета (динаміка, мікрофона і т. д.), відкриватися і закриватися для обмеження доступу. Наразі вони захищені тонкою сіткою для запобігання потрапляння сторонніх предметів, яка проте не захищає пристрої від попадання вологи і утворення конденсату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чому iPhone розряджаються дуже швидко

Як тільки датчики iPhone зафіксують присутність рідини, на механічний затвор буде поданий струм, в результаті чого він перекриє доступ до внутрішніх компонентів смартфона. Терміни реалізації запатентованих технологій не уточнюються.

Автор: macdigger.ru
 

Автор: macdigger.ru
 

Це не перший патент Apple пов'язаний із захистом iPhone від вологи. На початку місяця компанія зареєструвала патентну заявку під назвою "Видалення води з отворів". У ній описано метод видалення рідини з технологічних отворів мобільних пристроїв за допомогою електричних розрядів. Компанія пропонує наділити гідрофобними властивостями елементи динаміків і мікрофонів шляхом зміни проведеного електричного розряду. У разі потрапляння вологи до провідних елементів буде застосований розряд.

Нагадаємо, компанія Airbus отримала патент на зйомний пасажирський модуль літака.

Зараз ви читаєте новину «Apple отримала патент на унікальний захист смартфонів від вологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути