середа, 02 серпня 2006 16:01

Японці побудують на Місяці населену базу

 

Космічне агентство Японії (Japan Aerospace Exploratіon Agency, JAXA) затвердило плани будівництва населеної місячної бази до 2030 року. Про це повідомив представник JAXA Сатокі Курокава. Бюджет проекту поки не визначили.

У найближчих планах Японії - вивести у 2007 році супутник на навколомісячну орбіту і посадити на поверхню Місяця автоматичний апарат, що візьме проби ґрунту. У 2020 році на Місяць повинні прибути перші японські астронавти. Вони почнуть будівництво, яке повинно завершитись через 10 років. Раніше очікувалося, що будівництво бази займе в 2 рази менше часу.

- Наскільки реалістичні наші плани, не цілком зрозуміло, тому що нам ще треба досягти розуміння з боку уряду і народу Японії. Але технологічно через кілька десятків років це буде можливо, - сказав Курокава.

Поки останньою людиною, яка відвідала супутник Землі, є Южин Кернан, який побував на Місяці 11 грудня 1972 року. У 2015 році США планують відновити місячні експедиції як підготовчий етап до польоту на Марс в 2020 році. Відправиться на Місяць і експедиція Європейського космічного агентства (у 2020 році).

Нові космічні держави - Китай та Індія - у найближчі 2 роки відправлять до єдиного природного супутника нашої планети автоматичні апарати, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японці побудують на Місяці населену базу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути