вівторок, 03 квітня 2018 21:01

Як злітав найбільший у світі літак - фото і відео

   Літак Ан-255 "Мрія" готується до зльоту
Літак Ан-255 "Мрія" готується до зльоту

Літак Ан-225 "Мрія" є найбільшим транспортним літаком у світі. Сьогодні, здійснив перший політ за півторарічну перерву.

"Мрія" відлетів з аеропорту Гостомеля на Київщині. Літак полетів до Лейпцига (Німеччина), там завантажить товар, звідки відправиться у комерційний рейс до Дамама в Саудівській Аравії. Який вантаж буде перевезено та хто є замовником - не повідомляють. У державному підприємстві "Антонов" наголошують, що це комерційна таємниця. Такими є умови угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за півтора року: літак-гігант "Мрія" відправився у комерційний рейс

Протягом місяця планується здійснити ще три комерційні рейси в Європу. В даний момент ведуться переговори з Європейською компанією про ряд перельотів. Пауза у півтора роки зумовлена пошуком вигідних контрактів на перевезення.

Впродовж перерви літак проходив технічне обслуговування, модернізовувався та був підготовлений до відльоту.

  “Мрія” відлетів з аеропорту Гостомеля на Київщині.
“Мрія” відлетів з аеропорту Гостомеля на Київщині.
"Літак в чудовому технічному стані. Він пройшов обслуговування і все готове для польоту завдяки команді Антонов", - зауважив Олег Орлов віце-президент авіаліній ДП "Антонов".
Для польоту на літаках подібних "Мрії" відправляється посилений екіпаж. На борту знаходиться команда з вісьми чоловік, капітан екіпажу - Дмитро Антонов. Група має інженерно-технічний склад, який займається завантаженням і розвантаженням літака, також підготовкою до польоту.
  Найбільший в світі літак здійнявся у небо
Найбільший в світі літак здійнявся у небо
"В перспективі можливий дуже великий контракт з серією рейсів по Латинській Америці", - зауважив директор ДП "Антонов" Михайло Харченко.
  Літак Ан-225 "Мрія" прямує до Лейпцига (Німеччина)
Літак Ан-225 "Мрія" прямує до Лейпцига (Німеччина)
Літак Ан-225 "Мрія" - найбільший у світі. Має довжину у 84 м, розмах крил - 88,4 м. Заввишки - 18,1 м. Може перевозити вантажі до 250 тис. кг. Вага – 285 т. "Мрію" збудували на державному підприємстві "Антонов". Перший політ відбувся 21 грудня 1988 року.
Для порівняння, найбільший пасажирський літак Airbus А380 завдовжки 73 м, розмах крил майже 80 м. Має ширину 7, 14 м. Може перевозити 525 чоловік, важить 276 т.
Другий екземпляр літака планується добудувати на Серійному заводі "Антонов" за наявності фінансування. Він, за деякими даними, готовий на 60-70 %. Повідомлялось, крило для Ан-225 повністю готове і знаходиться на підприємстві.
Зараз ви читаєте новину «Як злітав найбільший у світі літак - фото і відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути