вівторок, 04 листопада 2014 18:08

Як розбиваються космічні кораблі - фото з місця аварії SpaceshipTwo
21

Американський туристичний космічний корабель SpaceshipTwo, який готували для туристичних прогулянок по просторах Всесвіту,  розбився 31 жовтня в каліфорнійській пустелі Мохаве, а його уламки розкидало в радіусі 8 кілометрів.

Наразі десятки слідчих обстежують місце падіння корабля і опитують свідків.

Один пілот загинув, інший встиг катапультуватися, але отримав серйозні травми. Уламки корабля впали в американській пустелі Мохаве. 

Починаючи з 2009 року, компанія Virgin Galactic, якій належить корабель SpaceshipTwo, встигла продати близько 700 квитків вартістю від 200 тисяч доларів кожен. Серед бажаючих політати серед зірок присутні і зірки Голлівуду: Бред Пітт, Анджеліна Джолі, Том Хенкс і Ештон Катчер. Після краху корабля за компенсацією актори поки не зверталися.

"Комерційна космонавтика - непроста справа, але я обіцяю, що ми зробимо урок зі своїх помилок і будемо рухатися далі", - заявив Річард Бренсон, глава корпорації Virgin Galactic.

З тим, що комерційна космонавтика - складна справа, не можна не погодитися. І голова компанії Virgin Galactic зберігає оптимізм, а також впевнений в тому, що проект космічного туризму здійсниться. Він також запевнив майбутніх космічних туристів, що стане першим, хто полетить на SpaceShipTwo у космос.

Зараз ви читаєте новину «Як розбиваються космічні кораблі - фото з місця аварії SpaceshipTwo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути