Ексклюзиви
неділя, 24 січня 2016 13:30

Як обрати надійну палку для селфі

Як обрати надійну палку для селфі

Останні кілька років телескопічні моноподи для зйомки селфі стали одними із найпопулярніших аксесуарів. 2014 року селфі-палку визнали найбільш продаваним товаром у світі серед гаджетів.

У магазинах продають різні типи моноподів для смартфонів і за різною ціною — від 80 до 700 грн. Фахівці радять, в першу чергу, звертати увагу на якість виготовлення штативу, вагу й тримач для смартфона.

При купівлі варто перевірити, на скільки добре фіксують складові телескопічної конструкції. Найкраще, коли на палці є спеціальні фіксатори, як у штативах. Тримач для смарфона має бути прогумованим, аби щільно прилягав до пристрою й не висковзнув при різкому рухові.

"Є два типи запуску камери із монопода - дротовий і бездротовий, який працює через Bluetooth-кнопку. Дротову селфі-палку під'єднують до смартфона через роз'єм для навушників 3.5 міліметрів. Кнопка запуску камери вмонтована у саму палку. Недоліком дротового керування є те, що при відеозйомці не працюватиме звук. Відео доведеться знімати, не приєднуючи до нього дріт від штатива", - говорить Gazeta.ua Олександр Кононученко із інтернет-магазину, де продають селфі-палки selfie-shop.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 сучасних винаходів українців

Монопод із Bluetooth потрібно синхронізувати із телефоном. Інколи для цього необхідно встановити спеціальний додаток. Крім цього такі селфі-палки потребують живлення. Їх потрібно заряджати від USB 40-50 хвилин. Деякі виробники замість акумулятора передбачають живлення від змінних батарейок - типу AA або "таблеток".

"Якщо виникає проблема при під'єднанні, то варто поставити додаток SelfiShop Camera. Програма підтримує найбільшу кількість селфі-палок. Вона розрахована для старих андроїдів. Найчастіше виникають проблеми з Lenovo", - радить продавець.

За його словами, найзручнішими є компактні моделі моноподів. У складеному вигляді довжина становить 19 сантиметрів. У розкладеному - 80 сантиметри.

"Різниця між фірмовими штативами і неоригінальними невелика — 50 гривень. Краще доплатити їх і придбати якіснішу модель. Вона матиме надійну різьбу для кріплення телефона", - говорить Олександр Кононученко.

Нагадаємо, телескопічний монопод для зйомки винайшли 1983 року в Японії. Він був розрахований для зйомки компактними плівковими фотоапаратми. Ця річ не стала тоді популярною. Вона увійшла до книги "101 марний винахід японців".

Зараз ви читаєте новину «Як обрати надійну палку для селфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути