понеділок, 22 серпня 2016 19:42

Airbus створить літаюче таксі з автопілотом

Airbus створить літаюче таксі з автопілотом
airbusgroup.com

Виробник літаків Airbus планує розробити літаючі таксі з функціями безпілотного управління.

Зараз французи розглядають кілька рішень для нових літальних апаратів. Один з них відомий під внутрішнім назвою Project Vahana, над яким працює група інженерів в американській Кремнієвій долині, повідомляє прес-служба Airbus Group.

Таксі буде представляти собою дрон для одного пасажира та його багажу. Його укомплектують системою автономного управління, завдяки яким він зможе самостійно визначати інші об'єкти в повітрі і ухилятися від зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Airbus запатентував зйомний пасажирський салон літака

Крім того, підрозділ Airbus Helicopters, що займається створенням вертольотів, розробляє більш габаритний літаюче таксі кількох пасажирів. Апарат CityAirbus отримає горизонтальні пропелери, які дозволять здійснювати вертикальний зліт і посадку. CityAirbus буде управлятися пілотом, однак його розроблять з урахуванням застосування на ньому систем автоматичного керування.

Повітряні випробування літаючих таксі почнуться в середині 2017 року в Сінгапурі. Тести будуть проводитися у співпраці з місцевою Громадою цивільної авіації.

Нагажаємо, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Володимир Титаренко ще три роки тому придумав систему, яка зробить авіаперельоти безпечними. Салон літака повинен являти собою гігантську капсулу, вбудовану в лайнер. Тоді в разі технічної несправності капсула з людьми в кріслах від'єднується від літака і опускається на землю на парашутах.

Зараз ви читаєте новину «Airbus створить літаюче таксі з автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути