пʼятниця, 06 листопада 2015 11:19

Український вчений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах

Український вчений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах

Київський учений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах, як рятувати пасажирів літаків в авіакатастрофах. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Володимир Татаренко ще три роки тому придумав систему, яка зробить авіаперельоти безпечними.

Салон літака повинен являти собою гігантську капсулу, вбудовану в лайнер. Тоді в разі технічної несправності - заглох двигун, відвалився хвіст або крило - капсула, з людьми в кріслах від'єднується від літака і опускається на землю на парашутах.

На YouTube ролик зібрав понад 100 тисяч переглядів, в той час як на сторінці профільного спільноти Street FX Motorsport & Graphics у Фейсбуці ролик подивилося понад 17 мільйонів користувачів. Така популярність викликана тим, що відео з'явилося в Інтернеті за кілька днів до авіакатастрофи над єгипетським Сінаєм.

Поки винахід Володимира Татаренка існує тільки в математичних і інженерних розрахунках на папері. Для того, щоб зібрати зразок і випробувати його в польових умовах, потрібно близько мільйона доларів.

Нагадаємо, авіакатастрофа в Єгипті забрала життя 224 пасажирів, четверо з яких українці.

Зараз ви читаєте новину «Український вчений придумав, як рятувати людей в авіакатастрофах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути