субота, 30 грудня 2017 10:49

7 найбільших провалів у техніці 2017 року

Напередодні Нового року варто підбивати підсумки не лише досягненнь за рік, але й провалів.

Gazeta.ua зібрала 7 цікавих провалів пов'язаних з технікою, які відбулись у 2017 році.

1. Збій на презентації: у iPhone X не спрацювала функція розпізнавання особи. Технологія підвела творців під час презентації новинок компанії, що відбувалась 10 вересня 2017 року. Цю функцію представляв віце-президент компанії Крейг Федеріго, але телефон його "не впізнав". На екрані з'явилася пропозиція "ввести цифровий пароль, щоб розблокувати Face ID". Запасний девайс розблокували з першої спроби.

Автор: MarketWatch
  Функція Face ID, що розпізнає обличчя власника в новому смартфоні iPhone від Apple, підвела творців прямо під час презентації
Функція Face ID, що розпізнає обличчя власника в новому смартфоні iPhone від Apple, підвела творців прямо під час презентації

2. 5 листопада, в американському Техасі на одному з об'єктів компанії Ілона Маска SpaceX під час так званого "кваліфікаційного тесту" ракети Falcon 9 відбувся вибух двигуна нового покоління Merlin. 12 грудня, вони запустять в космос не тільки раніше використовували ракету-носій Falcon 9, а й космічний корабель Dragon.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2018 році смартфони отримають нову корисну революційну функцію

3. 28 листопада в Амурській області на Далекому Сході в Росії вибухнула ракета-носій "Союз-2.1б".Вона повинна була вивести на низьку навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування Землі "Метеор-М" №2-1 і 18 малих космічних апаратів попутної навантаження. За даними джерел в ракетно-космічній галузі, супутник повинен був о 09:32 відокремитися і почати передавати телеметрію, проте дані так і не були отримані через нештатну ситуацію під час польоту розгінного блоку "Фрегат". У підсумку, за інформацією джерел, всі запущені супутники впали в Атлантичний океан.

4. 24 листопада зафіксували розповсюдження вірусу-шифрувальника Scarab за допомогою найбільшої спам-ботнетмережі Necurs. Фахівці з кібербезбеки встановили, що з використанням Necurs відправили більше 12,5 млн електронних листів в яких містилися файли з новою версією Scarab ransomware. Після успішного шифрування вірус створює і автоматично відкриває текстовий файл з вимогою викупу, а потім розміщує його на робочому столі. Сума викупу в повідомленні не вказана. Однак зловмисники звертають увагу жертви на те, що сума викупу буде збільшуватися з часом, поки потерпілий не зв'яжеться з авторами Scarab по електронній пошті або BitMessage. За добу в Департамент кіберполіції Національної поліції України не надходило звернень і заяв з приводу ураження цим вірусом.

Автор: REUTERS.
  24 листопада було зафіксовано вірус шифрувальник, відомий як Scarab. Його розповсюдили за допомогою найбільшої спам-ботнет мережі «Necurs».
24 листопада було зафіксовано вірус шифрувальник, відомий як Scarab. Його розповсюдили за допомогою найбільшої спам-ботнет мережі «Necurs».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий смартфон Nokia TA-1047 отримає QWERTY-клавіатуру

5. Програмісти з компанії StartupSoft на чолі з українкою Олександрою Струмчинською пообіцяли, що безкоштовно створять для українців нову соціальну мережу Ukrainians. Вона буде доступною одразу на трьох платформах: web, iOS і Android. 4 вересня засновники першої української соціальної мережі Ukrainians закрили проект. На момент закриття у ній зареєструвалися 400 тис. користувачів.

6. 27 червня комп'ютерний вірус-вимагач атакував українські банки, державні та приватні компанії, медіа, державні відомства. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, "OTP банк", Укрпошта, "Нова пошта", аеропорт "Бориспіль", мережі WOG, KLO, гіпермаркети "Епіцентр", Чорнобильська АЕС. Вірус-здирник шифрував дані на комп'ютері та вимагав викуп – близько $300. Американська газета New York Times стверджує, що вірус Petya, розробили в агентстві національної безпеки США, звідки його викрали хакери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Magic Leap показав загадкові окуляри доповненої реальності

7. 13 липня збанкрутувала компанія Vertu. Виробляла мобільні телефони класу люкс. Компанія не витримала конкуренції з виробниками смартфонів. Найдорожчий телеіон компанії - Vertu Signature Cobra Limited Edition, вартістю $360 тис. Телефони збирають вручну за участю фахівців французького бренду Boucheron. Кожен апарат покритий 439 рубінами, що прикрашають тіло кобри. Vertu Aster Chevron - найдешевший телефон компанії. Корпус пристрою виконаний з титану. Його пропонують в трьох кольорах. Апарат коштує $4,2 тис.

Зараз ви читаєте новину «7 найбільших провалів у техніці 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути