четвер, 31 липня 2008 18:12

Знайдено гени, які визначають успіх спортсменів

Знайдено гени, які визначають успіх спортсменів

Російські вчені виявили групу генів, які визначають успіх спортсменів, повідомив завідувач лабораторією молекулярної генетики людини Московської медичної академії (ММА) імені Сєченова Дмитро Залєтаєв.

За його словами, на сьогоднішній день відомо близько 150 генів, які так чи інакше впливають на спортивні досягнення людей. Як приклад фахівець навів ген альфа-актинін-3, який є важливим білковим компонентом для кістякових м"язів, тому люди з певним генотипом будуть мати перевагу стосовно швидкісно-силових якостей.

Залєтаєв також повідомив, що різні варіанти даного гена можуть допомогти в одному випадку виростити гарних тріатлоністів, футболістів, хокеїстів і веслярів, а в іншому - чемпіонів у силових видах спорту.

"Можна зовсім чітко знайти той поліморфний варіант гена, який буде працювати добре в спортсмена", - заявив доктор біологічних наук, додаючи при цьому, що будь-яка людина в наш час за допомогою генетичного тестування може одержати достовірні відомості про те, у якому виді спорту він може досягти успіху.

"Людина зможе вирішити, що краще: біцепси покачати, побігати або поплавати. Може бути, у когось є здібності, а він не знає й просто сидить за комп"ютером, або роками займається іншим видом спорту й нічого не може домогтися", - сказав Залєтаєв, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Знайдено гени, які визначають успіх спортсменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути