середа, 30 липня 2008 15:23

Знайдена краща дієта для зниження ваги

Знайдена краща дієта для зниження ваги
За даними огляду медичної літератури, "низькоглікемічна" дієта була визнана найефективнішою зі всіх дієт, направлених на зниження ваги і рівня холестерину.

"Зниження глікемічного навантаження на організм - ефективний метод схуднення і поліпшення ліпідного профілю. До того ж, ця дієта не вимагає яких-небудь серйозних змін образу життя", - пояснюють автори огляду.

Глікемічний індекс (ГІ) показує, наскільки сильно продукт впливає на рівень глюкози в крові. Продукти з високим глікемічним індексом (білий хліб, солодощі і так далі) викликають різке підвищення рівня глюкози, а їжа з низьким глікемічним індексом містить багато клітковини, складні вуглеводи (наприклад, овочі, цілісні злаки), тому засвоюється поволі і сприяє поступовому надходженню глюкози в кров.

ElizabethElliott (Австралія) і її колеги оцінили результати шести досліджень, в яких брали участь 202 людини. У всіх дослідженнях порівнювалися "низькоглікемічна" і інші види дієт. Учасники досліджень дотримувалися дієти від п"яти тижнів до шести місяців.

В середньому, учасники дослідження, що дотримувалися "низькоглікемічної" дієти, втратили на 1 кілограм більше, ніж ті, хто використовував інші дієти. Харчування по глікемічному індексу сильніше впливало і на показники ліпідного профілю (загальний холестерин, ліпопротеїни низької щільності).

Автори огляду відзначають, що "низькоглікемічної" дієти достатньо легко дотримуватись. Продукти з низьким ГІ можна їсти в будь-якій кількості, тобто якість життя вища, ніж при дотриманні тих, що строго обмежують кількість їжі дієт, повідомляє medlinks.ru.

Зараз ви читаєте новину «Знайдена краща дієта для зниження ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути