пʼятниця, 02 лютого 2018 08:50

Жінка живе із серцем, яке б'ється в рюкзаку

Жінка живе із серцем, яке б'ється в рюкзаку
Переносний пристрій у рюкзаку допомагає постачати кров органам тіла пацієнтки. Фото: кадр з відео.

Британка Сельва Хуссейн живе з штучним зовнішнім серцем частина якого знаходиться в її наплічнику, повідомляє ВВС Україна.

Сельва - перша у Британії жінка, яка вийшла з лікарні зі штучним зовнішнім серцем. Вона може жити звичним життям, поки чекає на донора.

"Коли моїй доньці було 6 місяців, у мене з'явилися сильні набряки. Згодом стало боліти у грудях і почалися проблеми з диханням. Я дуже хвилювалася, бо відчувала, що це щось серйозне. Мені повідомили, що я потребую пересадки серця. Але мені було так погано, що лікарям довелося дати мені повністю штучне серце", - каже Сельва Хуссейн.

Переносний пристрій у рюкзаку допомагає постачати кров органам тіла пацієнтки. Насос перекачує кров у трубки, які йдуть через живіт до серця з пластику.

Сельва - одна з сотень британців, які очікують на пересадку серця. Проте не всі отримують донорський орган вчасно. За останні 2 роки у Британії померли 40 людей, що перебували у черзі на пересадку серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біологи навчили косатку імітувати мову людей

"Коли я лежала на смертному одрі, то багато чого зрозуміла. Наприклад, що не варто перейматися через те, за що ми кожен день хвилюємося", - говорить Сельва Хуссейн.

Британка каже, що тепер цінує життя набагато більше.

3-річна Аня Сезько має вроджену ваду серця - відкриту артеріальну протоку. Отвір в серці сам не закриється, і без хірургічного лікування у дівчинки можуть розвинутися ускладнення.

Зараз ви читаєте новину «Жінка живе із серцем, яке б'ється в рюкзаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути