Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2009 14:06

Жорстокі комп"ютерні ігри руйнують психіку

Жорстокі комп"ютерні ігри руйнують психіку
Провідний американський психолог вважає, що настав час припинити продукування жорстоких відеоігор. Інакше багато хто з молодих людей буде вчиняти злочини у реальному житті.

Доктор Девід Уолш з американської Медичної асоціації говорить: "Ігри мають розважати без постійного насильства - каліцтва, вибухів, вбивства всього і всіх, що є в полі зору. Цією продукцією відеоігрової індустрії користуються юні і та морально незрілі люди. В результаті у молоді з"являється надмірна залежність від насильства як основної теми усіх ігор".

Дослідження, проведене Американською асоціацією психологів, підтверджує, що діти, які грають у жорстокі ігри, частіше ведуть себе більш агресивно по відношенню до інших і шукають жорстокі забавки.

Психологі вважають, що вплив таких ігор може бути навіть більш шкідливим, ніж "насильницьких" телепрограм і фільмів. Це пояснюється тим, що геймери ідентифікують себе з агресором.

На початку цього року 17-річний геймер Петрік Даніель був визнаний винним у вбивстві своїх батьків, які не дозволяли йому грати у гру Halo-3 на Xbox.

Спеціалісти також висловили стурбованість з приводу нещодавнього виходу відеогри Resident Evil 5, на думку багатьох, вона занадто жорстока.

Але виробники ігор виправдовуються. Головний маркетолог компанії Capcom Стюарт Тернер сказав: " Ми не будемо зменшувати насильство в наших іграх. Вони призначені для дорослих, в них не повинні грати діти. Батьки мають бути більш освіченими і не дозволяти дітям до 18 років грати в жорстокі ігри. Ви ж не дозволите своїй 12-річній дитині подивитися "Хрещений батько" або випити віскі".

За матеріалами SkyNews

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Жорстокі комп"ютерні ігри руйнують психіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути