понеділок, 21 серпня 2017 22:01

Земляни пережили повне затемнення Сонця (онлайн-трансляція)

21 серпня о 21:26 відбулося повне затемнення Сонця. Його назвали "великим американським", бо це перше сонячне затемнення з часу утворення США. Повну фазу його було видно тільки на території Північної Америки. Попереднє подібне затемнення сталося 13 червня 1257 року, а наступне буде 2 вересня 2035-го.

NASA провело першу в історії онлайн-трансляцію, аби побачити це неймовірне явище зміг кожен охочий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний метеоритний дощ показали на фото

Першим штатом, який побачив як Місяць закриває Сонце, став Орегон. Далі сонячне світило "зникло" у Індіанаполісі. А останнім великим містом у коридорі затемнення став Чарльстон.

Цьогорічне повне затемнення сонця є унікальним, бо Місяць затулив Сонце на 1,5 год., а сонячна корона була в кілька разів більшою, ніж під час попередніх затемнень, розповів київський астролог Віктор Давидов.

"На зміну денному світлу прийшла темрява, температура знизилася на кілька градусів. Це непростий час. Багато людей знімуть маски і покажуть, ким вони є насправді. Хоча в Україні це затемнення спостерігати не вдасться, на нас воно має неабиякий вплив. Із милосердних і співчутливих ми перетворюємося на агресивних, заздрісних і незадоволених усім навколо".

Автор: Фото: ТСН
  Езотерики переконують, що сонячне затемнення — це час, коли не варто боятися своїх бажань, озвучуйте їх і відправляйте у всесвіт.
Езотерики переконують, що сонячне затемнення — це час, коли не варто боятися своїх бажань, озвучуйте їх і відправляйте у всесвіт.
 
Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць розташовується між спостерігачем і Сонцем, закриваючи останнє. Діаметр Сонця в 400 разів перевищує діаметра Місяця. При цьому відстань до нього в 400 разів більша, ніж до Місяця. Цей ефект закриває світило від землян.

Протягом року відбувається 2-3 сонячні затемнення. Одне з них зазвичай повне або кільцеподібне. Іноді за рік є 4, дуже рідко - 5. На території України часткове затемнення Сонця спостерігали 11 серпня 1999 року.
Зараз ви читаєте новину «Земляни пережили повне затемнення Сонця (онлайн-трансляція)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути