Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 15:57

Зелений чай сповільнює старіння головного мозку

Зелений чай сповільнює старіння головного мозку

Учені під керівництвом Еда Окелло, що працюють на базі Центру лікарських рослин при Університеті Ньюкаслу, Великобританія встановили, що чай блокує руйнування речовини під назвою ацетілхолін, яка служить передавачем сигналів між нервовими клітинами. Хоча причини хвороби Альцгеймера ще зрозумілі вченим не до кінця, відомо, що у таких хворих різко понижений рівень ацетілхоліну в головному мозку. Дія сучасних ліків заснована на підвищенні рівня ацетіхоліна до норми. З падінням рівня ацетілхоліну зв"язано і вікове погіршення пам"яті.

У головному мозку здорової молодої людини чай підтримує запаси ацетілхоліну на достатньому рівні. При цьому і чорний і зелений різновид напою діють за одним і тим самим принципом, але на відміну від чорного зелений чай блокує не два, а цілих три ферменти, що руйнують ацетілхолін, і ефект його, за словами доктора Окелло, триває довше. "Якщо наші дослідження виправдають себе і в житті, а не тільки в лабораторії, - говорить дослідник, - 5-10 чашок щодня буде достатньо, щоб відновити рівень ацетілхоліну і попередити передчасне старіння головного мозку", повідомляє Gala Net.

Зараз ви читаєте новину «Зелений чай сповільнює старіння головного мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути