Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2009 08:09

Зелений чай допоможе сказати "ні" інсульту

Зелений чай допоможе сказати "ні" інсульту
Про користь зеленого чаю для здоров"я відомо давно. Але як стверджують австралійські учені, їм вдалося достовірно з"ясувати, що цей популярний напій певним чином впливає на кровопостачання мозку. А саме тривале вживання зеленого чаю дозволяє значно понизити ризик ішемічного інсульту.

Учені з австралійського Технологічного університету імені Джона Кертіна відзначають, що отримані раніше експериментальні дані указували на здатність чаю знижувати ризик інсульту. Проте результати масових обстежень пацієнтів були суперечливі, головним чином через відсутність точних даних про кількість споживаного чаю.

Австралійські учені спільно з китайськими колегами обстежили і опитали 374 пацієнти в трьох китайських лікарнях, які перенесли інсульт, а також ще 464 людини (середній вік 69 років) в якості контрольної групи.

"Значне зниження ризику ішемічного інсульту спостерігалося при споживанні як мінімум однієї чашки чаю на тиждень... Найбільше зниження ризику спостерігалося у тих, хто пив щодня одну або дві чашки зеленого чаю або чаю сорту "Оолонг"", - повідомляють дослідники.

Вони відзначають, що близько 5 мільйонів осіб на рік стають жертвами інсультів, що складає близько 10 % всіх смертей. Біологічні механізми, пов"язані із здатністю зеленого чаю знижувати ризик інсульту, поки точно не встановлені. Учені вважають, що компоненти чаю можуть знижувати артеріальний тиск, утворення тромбів і атеросклероз, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Зелений чай допоможе сказати "ні" інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути