понеділок, 29 березня 2021 11:34

Зафіксували найрідкіснішого у світі леопарда

Спеціалісти національного парку "Земля леопарда", що розташований в Приморському краї, отримали унікальні кадри багатодітного сімейства далекосхідних леопардів. Підвид Panthera pardus orientalis вважають найрідкіснішим у світі.

Світлини вдалося зробити завдяки автоматичній камері, що розташована в північній частині "Землі леопардів", повідомляє пресслужба національного парку.

Автор: “Земля леопарда”
  Зафіксували найрідкіснішого у світі леопарда
Зафіксували найрідкіснішого у світі леопарда

До об'єктиву потрапила самиця Leo 117F, яка привела своїх дитинчат на височину. Дорослих леопардів часто фіксують автоматичні фото- та відеокамери, проте самиці з дитинчатами уникають звірячих стежок, на яких встановлені камери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лебідь-хуліган 5 років стукає людям у двері

На відео сімейство відпочиває на скелястому майданчику, але в якийсь момент самиця щось помічає і зникає з поля зору камери. Троє дітей із цікавістю спостерігають, що ж вона робить. Науковці припускають, що леопард побачив потенційну здобич.

Panthera pardus orientalis - найрідкісніший підвид леопарда й загалом один із найрідкісніший серед великих кішок. Ці тварини проживають лише на південному заході Приморського краю та території Китаю по сусідству. Цей підвид перебуває на межі вимирання. Ще на початку 2000-х існували 35 амурських леопардів. Завдяки суворій охороні чисельність зросла приблизно до 100.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували найрідкіснішого у світі леопарда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути