понеділок, 05 грудня 2011 16:31

За 33 дні команда зібрала п'ять документів, розрізаних на 10 тисяч смужок
6

Фото: Фото: Shredder Challenge/DARPA

Конкурс, який стартував у кінці жовтня, з відтворення подрібнених документів Shredder Challenge завершений. Перше місце і приз $ 50 тисяч здобула команда програмістів з Сан-Франциско під назвою "Усі ваші обрізки належать США" (All Your Shreds Are Belong To US). Вона швидше і точніше, ніж суперники зібрала всі п'ять пазлів, тобто документів, розрізаних у загальній сумі на 10 тисяч тонких смужок. І ще вона першою відповіла на пов'язані із загадками питання щодо міст і людей, які згадуються в текстах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон дає $ 50 тис за відновлення рукописних документів

Ключем до успішного вирішення завдання виявилось поєднання суто машинного підходу (сортування і порівняння фрагментів) з творчою роботою людей-збирачів, повідомляє  агентство DARPA, влаштувало конкурс. Програма-переможець підбирала відскановані шматочки паперів один до одного лише начорно і пред'являла пари для перевірки членам команди.

Останні не просто по буквах відстежували вірні поєднання сусідніх смужок, а використовували по ходу відновлення документів розкидані по них підказки, тобто звертали увагу на зміст головоломок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник британського прем'єра викинув в урну секретні документи

При виборі переможця враховувалась не тільки першість у складанні пазлів. За ті чи інші правильні відповіді на питання за змістом документів судді нараховували додаткові бали. Група All Your Shreds Are Belong To US виявилась кращою не тільки в справі програмування, а й просто ерудиції та кмітливості.

Своє останнє рішення із серії завдань команда з Сан-Франциско прислала всього через 33 дні після анонсу конкурсу. На складання алгоритму машинного зору і сортування обривків, а також власне на складання паперів умільці витратили 600 людино-годин.

Зараз ви читаєте новину «За 33 дні команда зібрала п'ять документів, розрізаних на 10 тисяч смужок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути