четвер, 11 квітня 2024 01:00

Як прибирати у будинку за методом 20/10

Як прибирати у будинку за методом 20/10
Для прибирання у будинку встановлюйте таймер Фото: publish

Регулярне прибирання - запорука чистого та охайного дому. Мова не лише про естетику. Деякі поверхні можуть стати справжніми розсадниками бактерій та плісняви, якщо їх вчасно не відмивати.

Кожен встановлює зручний для себе режим та графік прибирання. Можна спробувати метод 20/10. Він не підійде для екстрених випадків, коли лад в домі слід навести в короткі терміни, однак стане у нагоді, якщо у вас є довгі вихідні, які ви можете присвятити прибиранню, пише NBC News.

Правило 20/10 полягає у тому, щоб робити короткі перерви між справами: 20 хвилин на прибирання, 10 хвилин - на відпочинок.

"Встановіть таймер і починайте прибирання. Коли таймер дасть звуковий сигнал, слід просто зупинитися та переключитися на іншу справу. Можна почитати новини в соцмережах, випити чашку чаю, вивести на прогулянку собаку чи зробити маску для обличчя. Потім, відпочивши, ви знову повертаєтеся до прибирання", - запропонувала Рейчел.

Назва 20/10 - умовна. Можна встановлювати будь-які зручні інтервали: 30/15, 15/5 тощо.

"Ви й незчуєтеся, як ваш будинок буде чистим, а ви при цьому не почуватимете себе виснаженими та втомленими. До того ж, встигнете зробити багато додаткових справ чи навіть попіклуватися про себе, маючи час на косметичні процедури", - зазначила експертка з прибирання Рейчел Хоффман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три причини, чому підлогу треба мити з сіллю

Основна суть методу також полягає у тому, щоб зосереджуватися на дрібницях. Почати варто з простого застилання ліжка, приготувати сніданок, помити посуд, витерти пил - і далі за списком.

В основі якісного прибирання - систематичність та регулярність. Фахівці радять не переходити до іншої кімнати, не прибравши першу та починати й закінчувати прибирання в одному місці кімнати (принцип кола).

Між охайністю та чистотою є різниця. Ви можете помити посуд, витерти пил і до блиску відчистити поверхні, але абияк розкидані речі, чашки на столі та іграшки на підлозі зроблять кімнату неохайною на вигляд.

Предмети побуту можуть негативно вплинути на моральний стан людини. Будинок — місце, де можна відпочити та набратися сил. Але нічого не вийде, якщо на очі постійно потраплятимуть робочі документи і нагадуватимуть про складні та стресові ситуації, якісь незавершені справи.

Будь-яка річ, яка є частиною домашнього безладу, забезпечує негативне психоемоційне тло. Хаос у речах породжує плутанину в житті, справах і відносинах з оточуючими.

Зараз ви читаєте новину «Як прибирати у будинку за методом 20/10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути