Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 14:49

Всесвітній потоп станеться у цьому столітті - учені

Всесвітній потоп станеться у цьому столітті - учені

Іспанські вчені розрахували швидкість підйому рівня Світового океану. За їх оцінками, протягом найближчих 100 років океан здійснить серйозний наступ на сушу.

Вчені з Університету Севільї пов'язують підйом рівня Світового океану з глобальним потеплінням. До кінця XXI століття під водою можуть опинитися Данія, Нідерланди, Шотландія і Ісландія, пише РБК-daily.

Через охолодження Гольфстріму на територіях Великобританії, Ірландії і частини Канади настане льодовиковий період. На Південній півкулі загроза затоплення стосуватиметься острівних держав, розташованих в Тихому та Індійському океанах.

Останній льодовиковий період на Землі закінчився 20 тис. років тому. За словами іспанських учених, на той момент в Атлантичному океані не було Гольфстріму. Комп'ютерна модель, створена іспанськими вченими, показала, що зараз у Світовому океані выдбуваються процеси, аналогічні тим, що були на Землі в останній льодовиковий період.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що через незаконне намивання піску на Дніпрі кожен другий українець може потонути, попереджають екологи. Екологічна катастрофа загрожує мінімум 30 мільйонам людей, включаючи і одного з депутатів, який незаконно намиває пісок.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітній потоп станеться у цьому столітті - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути