Всупереч поширеній думці, природні харчові жири не завжди несуть тільки шкоду здоров"ю. Дослідники Університету Альберти визначили, що дієта із збагаченим рівнем тваринних жирів, що містяться в молочних продуктах і яловичині, захищає від серцевої хвороби, діабету і, як не парадоксально, ожиріння.
Вигода споживання таких жирів частково пов"язана з їх здатністю скорочувати виробництво хіломікронів - частинки жиру і холестерину, які формуються в тонкій кишці після їжі і швидко переробляються у всіх органах. Роль хіломікронів все частіше розглядається як критична ланка, якої бракує, в розумінні причин метаболічних розладів.
Канадські учені виявили, що тваринні жири прямо діють на кишечник, знижуючи загальний холестерин на 30% і "поганий" холестерин на 25%, а рівні трігліцерідів більш ніж наполовину. Яловичина і молочні продукти містять понад 70% природних жирів, тому їх збільшене споживання не шкідливо для здоров"я, а навіть корисно в запобіганні багатьом захворюванням, затверджують медики, повідомляє Newsland.
Коментарі