Ексклюзиви
субота, 28 червня 2008 11:02

Вправи для схуднення

Вправи для схуднення
Якими вони повинні бути? У відповідь на це питання іноді хочеться запропонувати віджимання від столу і опускання вилки за вечерею. Ні-ні, це не нова вправа, розроблена спеціально для весняного прощання з кілограмами.

Вся справа у тому, що не існує вправ, що могли б компенсувати нестачі харчування. Вибираючи висококалорійні продукти швидкого приготування і регулярно об"їдаючись, ми все одно споживаємо більше енергії, ніж витрачаємо. Виконуючи вправи, ви лише змушуєте запаси жиру зосереджуватися на животі. А отже, вправи даремні для тих, хто хоче скинути вагу?

Насправді фізичне навантаження - невід"ємний елемент контролю за вагою. Недавні дослідження на цю тему опубліковані університетом Сент-Луіса. Предметом порівняння був вплив дієти і вправ, узятих окремо. Хоча обидві розглянуті групи скинули вагу, тільки вправи допомогли укріпити м"язи і розвинути витривалість, тоді як ті, хто сидів на дієті, худнули за рахунок м"язової маси і втрачали фізичну форму. Деякі люди, які втрачають вагу таким чином, врешті-решт збільшують відсоток жиру. Звичайно, можна бачити меншу цифру на вагах або змінити розмір одягу, але відсоток зайвого жиру при цьому тільки збільшується, як би смішно це не звучало.

У останні десятиліття розповсюдилася думка про те, що аеробне навантаження невисокої інтенсивності, таке як біг підтюпцем, примушує організм швидше розлучитися з жировими відкладеннями. Силові тренування чомусь рідко вважають ефективними, особливо для жінок. Багато хто також робить акцент на внутрішню і зовнішню поверхню стегна або прес, сподіваючись, що це швидко додасть фігурі бажані форми. Жодне з вище зазначених уявлень не можна вважати об"єктивним.

Ось те, що допоможе вам скинути вагу "правильно":

* Стежте за тим, щоб кількість спалюваних калорій була більша спожитих з їжею. І пам"ятаєте, що це повинно стати вашою щоденною нормою на довгий час.

* Регулярні вправи на витривалість, що включають різні групи м"язів, потрібно виконувати до легкої втоми, в середньому по 6-12 повторів за один підхід.

* "Інтервал" - це чергування високого навантаження з низьким, наприклад швидкого бігу з ходьбою. Існує і інша система: 20 секунд напруги чергуються з 10 секундами відпочинку. Це підхід можна застосовувати до будь-яких вправ, але з однією умовою: навантаження повинне бути достатнім. Найчастіше це використовують для бігу, боксу, велосипеда, різних тренажерів тощо.

* Якщо ви - новачок в спорті або вам слід скинути багато зайвої ваги, замініть інтенсивне навантаження інтервалами або просто понизьте інтенсивність тренувань. Наприклад, після 30-60 секунд дуже швидкої ходьби приділіть такий же час неспішному кроку.

* Якщо вам подобаються вправи на витривалість - сміливо обирайте їх! Адже головне - це ваші інтереси і бажання займатися цим регулярно. Проте, професійним атлетам інтервали як правило допомагають підвищити загальну працездатність, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вправи для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути