Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2012 11:39

Волинь отримала свій перший інтерактивний туристичний сайт
10

Презентація сайту відбулася урочисто і святково
Фото: Фото: Олена Власова
Місце проведення презентації справді надихає на те, щоб влаштувати собі мандрівку краєм
Олексій Губанов знайомить із зовнішнім виглядом сайту
Учасників розважали музики
Місцеві колективи показували свої номери

Карти, пам'ятки, замки та музеї п'яти областей країни відтепер можна знайти на новому сайті, який учора 21 травня презентувала Рівненська обласна державна адміністрація. Його спеціально розроблено для того, щоб привабити українських та іноземних туристів до історичної території Волині:  Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Волині та Житомирщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристи в Криму їдять равликів і жаб'ячі лапки

"На сьогодні в Україні є фактично 5 відомих туристичних маршрутів – це Київ, Львів, Одеса, Карпати та Крим. Туди туристи їдуть найбільше, бо ці місця добре розкручені. Тим не менш, у нас теж є, що показати гостям. Але поодинці кожній області важче це зробити, тому ми вирішили співпрацювати вп'ятьох", - каже заступник губернатора Рівненщини Олексій Губанов, який презентує сайт в музеї Першокниги села Пересопниця. – "Чому ініціатива походить саме від Рівного? Бо через нас проходить міжнародна траса Київ-Чоп. Ми підрахували, що через Рівне щодоби проїжджає 5 тисяч легкових автомобілів. А з півночі області веде ще одна міжнародна траса, яка з'єднує нас з Білоруссю. Це все тисячі перспективних туристів, яких може зацікавити саме Волинь".

На порталі volyntravel.com.ua зібрано інформацію про понад 200 найцікавіших пам'яток релігії, культури та архітектури з п'яти областей. Цей список буде постійно оновлюватися. Для пропозицій та доповнень діє зворотній зв'язок та створено колл-центр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З першим в Україні парком левів налагодять постійне транспортне сполучення

Окрім цього, уже розроблено 24 повноцінних маршрути по тематиках – історичні, культурологічні, сакральні, екологічні та активні. Наприклад, пропонують добірку місць, де можна пройтися стежками воїнів УПА, або відвідати фортеці середньовічних князів, місця битви козаків чи поселення слов'янських пращурів. Є теми присвячені Пересопницькому Євангелію, бурштину або волинським євреям.

"Мандрівник зможе і сам прокласти маршрут, бо на сайті є прив'язка до інтерактивної мапи пошуковика Гугл. Якщо у нього виникне питання, де переночувати і поїсти, де заправити автомобіль чи зайти в аптеку – всі ці дані про інфраструктуру також уже зібрані", - додає Олексій Губанов.  – "Так само туриста може зацікавити й розділ з анонсами подій на місцях – про фестивалі, теренові ігри чи відкриття виставок. У планах – розробити ще версію для мобільних телефонів та ноутбуків, яка зможе працювати в режимі офф-лайн. Тобто, раз завантажив у телефон і спокійно собі користуєшся".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові туристам "Євро" розповідатимуть про війну і кататимуть на старому трамваї

Поки що туристичний сайт існує в україномовному форматі. Але з подальшою розробкою його також перекладуть російською та англійською.

Зараз ви читаєте новину «Волинь отримала свій перший інтерактивний туристичний сайт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути