Ексклюзиви
понеділок, 24 березня 2008 18:58

Виявлена нова форма туберкульозу

Британська газета Guardian повідомила про виявлення нової і досить небезпечної форми туберкульозу. Додаткова небезпека захворювання полягає в тому, що виявлена форма виявилася майже не сприйнятлива до вживаних на сьогодні ліків.

На даний момент відомо всього про одного хворого, він поміщений в спеціалізовану лікарню в Шотландії. Також повідомляється, що хворий - це 30-річний чоловік, вихідець з Сомалі (Східна Африка). Поки медики контролюють розповсюдження захворювання за допомогою "коктейля" з антибіотиків.

Представник Генерального госпіталю Гартневел в Глазго (Шотландія) повідомив, що лікарі і чиновники з місцевого Міністерства охорони здоров"я намагаються відстежити людей, з якими чоловік контактував.

Нагадаємо, що небезпека туберкульозу полягає також в тому, що основний збудник захворювання - кислототривка мікробактерія туберкульозу - здатна передаватися від хворого повітряно-крапельним шляхом, тому ВОЗ рекомендувала всім державам мати достатній запас антибіотиків і препаратів, здатних контролювати дію звичайної і препаратостійкої форм захворювання.

За словами шотландських медиків, лікування одного подібного випадку захворювання може обійтися в 200 000 доларів і продовжитися від 1 до 1,5 років.

"Стійка форма туберкульозу, як показують дослідження, не є більш інфекційною порівняно із звичайним варіантом захворювання, але вона вимагає іншого лікування - дорожчого і інтенсивнішого", - говорить доктор Олівер Блатчфорд, медичний консультант госпіталю в Глазго, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Виявлена нова форма туберкульозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути