Американець Ед Каррі виростив найгостріший перець чилі у світі.
Його назва Pepper X і він ще більш гостріший, ніж сорт "Каролінський жнець", який тримав першість "пекучості" 10 років, повідомляє Книга рекордів Гіннеса
Pepper X виростив засновник американської компанії Puckerbutt Pepper Company. Ед Каррі також створив попередній рекордсмен - "Каролінський жнець".
Ед вирощував перець на своїй фермі більше 10 років, схрещуючи його з деякими зі своїх найгостріших перців, щоб збільшити вміст капсаїцину.
По шкалі пекучості Сковілла - новий перець має 2 693 000 SHU, у "Каролінського женця" було 2 200 000 SHU (для контексту, сорт гострого перцю Халапеньйо має від 3 тис. до 8 тис. SHU). Шкала Сковілла використовується для вимірювання гостроти перцю чилі. Вона базується на концентрації капсаїцину, який є активним компонентом перцю чилі та викликає відчуття печіння при контакті з тканинами людини.
Поширена думка, що насіння перцю робить його гострим. Однак це неправда, оскільки капсаїцин міститься в плаценті - тканині, в якій міститься насіння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд має найбільший гарбуз у світі: його вага шокує
Зовнішня частина Pepper X має безліч вигинів та виступів, а це означає, що всередині є більше місця для зростання плаценти.
Ед каже, що з'їсти цей перець наважуються одиниці. Особливо, коли бачать, які муки переживають ті, хто його скуштував.
"Коли я спробував його, то три з половиною години відчував жар. Потім з'явилися судоми. Ці судоми жахливі. Приблизно годину я лежав плазом на доріжці біля дому під дощем і стогнав від болю", - розповів Каррі. один з п'яти людей, які наважилися спробувати перець.
Прізвище британця Ґарета Ґріффіна вписали до книги рекордів Гіннеса. Він виростив найбільшу цибулю у світі. Її вага сягає 8,97 кг. Овоча-гіганта привіз на щорічну осінню виставку у Великій Британії.
Чоловік вирощує цибулю великих розмірів вже давно. Цим захоплювався ще його батько, який був теж фермером.
Коментарі