неділя, 03 серпня 2008 18:05

Війна дієт: як скинути зайву вагу

Війна дієт: як скинути зайву вагу

Традиційно вважається, що краще всього допомагають скинути вагу дієти з низьким вмістом жирів. Проте недавно ізраїльські учені зробили заяву, що спростувала цю точку зору. За словами вчених з Університету ім. Бен Гуріона в Негеві, найефективніші для схуднення дієти, бідні на вуглеводи, а також дієти з низьким змістом карбонату, до яких якраз відносяться Середземноморські дієти.

Свою заяву учені підкріпили дослідженням, що тривало два роки. У ньому взяли участь 332 добровольці, які мають досить велику кількість зайвих кілограм. Їх розділили на три групи, кожній з яких була запропонована одна дієта: Середземноморська, дієта з низьким змістом жирів і дієта, бідна на вуглеводи. Протягом 24-х місяців добровольці повинні були дотримуватися "своєї" дієти.

Коли ж учені підвели підсумки дослідження, виявилось, що ті, хто "сидів" на дієті, бідній на вуглеводи, втратили більше за інших кілограмів, в середньому позбавившись від 10.3 фунтів, тобто, більш ніж від двадцяти кілограмів, оскільки фунт рівний 453,59 грамів.

Трохи менше - всього по 10 фунтів - втратили ті, хто дотримувався Середземноморської дієти. А ось людям, які застосовували знежирену дієту, вдалося позбавитися тільки від 6.5 фунтів.

Таким чином, було наочно доведено, що знежирені дієти найменш підходять для схуднення. Крім того, вони не приносять користі здоров"ю, в той час, як Середземноморська дієта допомогла привести в норму рівень цукру в крові добровольців, які дотримувалися її, а дієта з низьким змістом вуглеводів "виправила" рівень холестерину.

Зрозуміло, що ідеальних для будь-якої людини дієт не існує, але дане дослідження хоч би показало охочим схуднути, в якому напрямі їм слід рухатися. А серйозність дослідження підкреслює і його тривалість, і відносна велика кількість добровольців обох статей і різних віків, які взяли в ньому участь, повідомляє Newsland

Зараз ви читаєте новину «Війна дієт: як скинути зайву вагу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути