вівторок, 13 квітня 2010 19:36

Відбитки пальців матері показують, чи буде у дитини ДЦП

Відбитки пальців матері показують, чи буде у дитини ДЦП

Серед причин дитячого церебрального паралічу називають внутрішньоутробне і родове ушкодження мозку. Виявляється, що можна визначити ризик народження дитини з цим важким недугом за відбитками вказівних пальців майбутніх мам.

Вчені Інституту фізкультури і спорту вивчили відбитки пальців жінок, у яких народжувалися малюки з дитячим церебральним паралічем (ДЦП). Виявилося, що у всіх були характерні слабкі малюнки на вказівних пальцях - помітне зниження кількості так званих "гребінців".

"В даному випадку це важливий момент. Не в тому сенсі, що кожна мама, яка має такий малюнок на других пальцях рук, обов"язково народить хвору дитину. Але це чинник ризику, на який варто звернути увагу", - коментує Тамара Абрамова, кандидат біологічних наук, антрополог Науково-дослідного інституту фізкультури і спорт Росії.

Вчені виробили низку рекомендацій жінкам з характерними відбитками вказівних пальців до початку і під час вагітності. Більшості майбутніх мам, які виконували поради лікарів, пощастило виносити практично здорових малюків.

"Ми часто зустрічалися з такими випадками, і народжувалися здорові діти, - продовжує Тамара Абрамова. - Навіть якщо діти народжувалися з деякими відхиленнями, то вони мали незмірно менший негатив. Зміни у поставі, порушення зору - це ті речі, з якими можна жити, з якими можна боротися. Діти повноцінні, нормально розвиваються і ростуть".

Щоб попередити народження хворої дитини, жінкам з такими відбитками пальців необхідний особливий нагляд лікарів. Індивідуальна дієта, спеціальні фізичні вправи, дотримання режиму для них просто обов"язкові. При правильному ставленні до вагітності ризик народження хворої дитини можна знизити до мінімуму.

"Тому мами, які збираються завести дитину, повинні подивитися на свої ручки, і якщо такий малюнок на пальцях присутній, зробити все можливе, щоб зачаття і вагітність протікали в максимально комфортних умовах", - радить Тамара Абрамова.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Відбитки пальців матері показують, чи буде у дитини ДЦП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути