Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 13:50

Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі

По десять разів на день білозубі красені і красуні, а також серйозні і доброзичливі стоматологи переконують нас жувати який-небудь з численних широко рекламованих продуктів проти карієсу. А чи так вже всесильні ці самі "захисту від карієсу"?

Жувальна гумка вичищає тільки жувальну поверхню зубів, а найнебезпечніші в плані карієсу зони в проміжках між зубами за допомогою жувальної гумки не очистиш: тут потрібна зубна щітка! Крім того, в перші півтори години після їжі жувальна гумка сприяє виробленню шлункового соку, що допомагає перетравленню їжі. Але для людей з підвищеною кислотністю це швидше мінус, у них і так кислоти виробляється в надлишку.

Жувати на порожній шлунок і зовсім небезпечно: перетравлюватися-то нічому, і страждають стінки шлунку, а це призводить до гастритів і іншої шлункової "краси"... Не так давно з"явилися в нашій країні зубні нитки. Вважається, що вони добре вичищають саме простір між зубами.

Але у людей з широко розставленими зубами і зубна щітка з таким завданням справляється. А тим, у кого зуби ростуть щільно, нитка не допоможе - просто не пролізе. Крім того, нитка зачіпає ясна і ушкоджує міжзубний ясенний сосочок, що може призвести до утворення ясенної кишені.

Отже, кращий засіб боротьби з карієсом - все та ж зубна щітка.

За даними статистики, чистять зуби двічі на день всього 40% населення, з них роблять це правильно тільки 20%! Зуби чистити потрібно двічі на день: вранці після сніданку і увечері перед сном. Причому процес чищення зубів повинен займати не менше 3 хвилин, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути