Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2024 13:43

Великі і граційні: які кішки зачаровують і стають улюбленцями родини
8

Більшість котів відомі тим, що вони менші за розміром. Багато власників домашніх тварин тяжіють до них саме з цієї причини.

Є вісім великих порід котів, яких ви полюбите усім серцем.

Видання Best life називає породи великих кішок, які можуть стати чудовим доповненням до вашої оселі, і які одразу ж закохають у себе.

Мейн-кун
Фото: pinterest
Норвезька лісова кішка
Бенгальська
Сибірська
Регдолл

Мейн-кун

Одна з найвідоміших порід великих кішок - мейн-кун.

Ця порода зазвичай важить від 10 до 25 фунтів, причому самці зазвичай більші. Тривалість їхнього життя також становить від 12 до 15 років.

Мейн-куни - "відмінні компаньйони, які відомі своїм доброзичливим і товариським характером".

Бенгальська

Ця порода схожа на бенгальського тигра, але насправді є гібридом азіатської леопардової кішки і домашньої. Бенгальські кішки зазвичай мають середній або великий розмір, тому, хоча вони і більші, вони не будуть найбільшою породою кішок, яку ви можете взяти додому. Вага цієї породи зазвичай становить від 8 до 15 фунтів, а зріст - від 13 до 16 дюймів.

Регдолл

Ці чарівні кішки "відомі своїми вражаючими блакитними очима і м'якою поведінкою".

Вони важать приблизно 15-20 фунтів і за тривалістю життя схожі з мейн-кунами. Але на відміну від мейн-кунів, регдоли вирізняються спокійним і розслабленим темпераментом, який контрастує з більш грайливим і активним характером мейн-кунів.

Регдоли також відомі тим, що у них довга шерсть, каже Карлі Фокс, старший ветеринар відділення невідкладної та реанімаційної допомоги в Медичному центрі тварин Шварцмана в Нью-Йорку.

У зв'язку з цим цих кішок необхідно щотижня вичісувати, щоб запобігти утворенню підшерстя", - каже вона.

Рагамаффін

За даними Асоціації любителів кішок, рагамаффіни - близькі родичі регдолів, що проявляється в їхніх спільних рисах: вони великі та довгошерсті. Ці кішки належать до середніх і великих, але вони можуть повільно рости. CFA стверджує, що для досягнення повного зростання цій породі може знадобитися до чотирьох років, протягом яких вага самців може досягати 20 фунтів, а самок - до 15 фунтів.

Американський бобтейл

Хоча американські бобтейли відомі своїми унікальними укороченими хвостами, загалом ця порода належить до середніх і великих. Середня вага американського бобтейла становить від 7 до 16 фунтів, але самці, як правило, важчі за самок. Їхнє тіло також помірно довге. Що стосується характеру, то американський бобтейл вирізняється розумом, поступливістю і терпимістю, що робить його чудовим вибором для сімей з дітьми і собаками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 найкращих котів для тих, хто має алергію на пухнастиків

Норвезька лісова кішка

Якщо говорити про "розумних, ласкавих і ніжних" кішок, то норвезька лісова кішка - ще один варіант, який варто розглянути. Ця порода зазвичай важить від 12 до 15 років. Як і деякі інші великі породи кішок, ця порода відома своєю довгою шерстю. Фокс каже, що не варто забувати про регулярний догляд за норвезькою лісовою кішкою та її розчісування.

Сіамська

Крім шерсті сіамців, все в цих кішках довге. Ця порода завжди славилася довгою шиєю, тілом, хвостом і ногами, а в 1950-х роках деякі сіамські кішки були виведені з круглішою головою і важчими кістками, що додало їм великого зросту.

Сибірська

Родом з Росії, сибірська порода кішок має "потужну, мускулисту статуру, густу, потрійну шерсть", завдяки якій вона здатна витримати російську зиму. Через це, за словами Фокс, "терпляча, доброзичлива і розумна" сибірячка може важити від 10 до 15 кілограмів.

Але підтримання ваги цих кішок допомагає знизити ймовірність розвитку остеоартриту, діабету і раку.

Незалежно від породи, коти є одними з найкрасивіших тварин, яких заводять власники будинків.

Деякі коти люблять дрімати у вас на колінах, а інші люблять гарно грати своїми іграшками. Ці 10 порід котів є найбільш доброзичливими та ніжними породами, яких ви можете прийняти у свій дім.

Зараз ви читаєте новину «Великі і граційні: які кішки зачаровують і стають улюбленцями родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути