четвер, 25 вересня 2008 09:55

Велика кількість косметики призводить до раку

У організм жінки, яка щодня користується косметикою - кремами, масками, скрабамі, тональним кремом, пудрою, рум"янами і так далі, протягом року може поступати до 2.5 кілограмів різних хімічних речовин.

Дослідження Массачусетського інституту в США показали, що багато жінок користуються на день більш ніж 20-а різними косметичних засобі, прагнучи виглядати найкращим чином. При цьому дев"ять з десяти користуються простроченою косметикою.

Залежність від косметики і парфюмерії приводить до того, що за рік тіло через шкіру вбирає майже 2.5 кілограми хімічних речовин.

Деякі штучні компоненти, які поглинає тіло, викликають побічні ефекти: від роздратування шкіри до раннього старіння і онкологічних захворювань.

Річард Бенс, біохімік, що вивчав косметику і парфюмерію протягом трьох років, заявив: "Життєво необхідно проаналізувати засоби, які ми наносимо на шкіру, а не просто проголошувати, що їх хімічний склад безпечний".

"Ми не уявляємо, яку дію можуть справляти ці речовини, коли змішуються одна з одною. Наслідки можуть виявитися серйозніші, ніж у всіх компонентів окремо", - пояснює він.

При цьому вбирання хімічних речовин через шкіру набагато небезпечніше, ніж вживання їх всередину.

"Якщо губна помада потрапляє вам в рот, її розщеплюють ферменти, які містяться в слині і в шлунку. Набагато небезпечніші різноманітні креми від зморшок, які наносяться товстим шаром, використовуються часто, причому жінки користуються різними кремами від зморшок кілька разів на добу. Нанесені на шкіру, хімічні речовини проникають прямо в кров, без всякого захисту", - говорить Бенс.

Щороку на світовий ринок викидаються до 11,000 нового вигляду кремів від зморшок. Звичайно ж, більшість з них просто не встигає пройти ретельну перевірку на безпеку, та і не існує такої. А вже ті коктейлі, які створюються з різних нанесених на обличчя кремів взагалі неможливо перевірити, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Велика кількість косметики призводить до раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути