Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 10:30

Вчені знайшли тварину, що прожила 100 мільйонів років без спарювання

Британські учені знайшли тварину, яка впродовж 100 млн. років обходилася без спаровування, зберігаючи здатність виживати і еволюціонувати. Бделлоїдна коловертка, будучи багатоклітинним організмом виключно жіночої статі, змогла зайняти різні екологічні ніші в біосфері.

Крихітна істота, що мешкає у водоймищах, самим існуванням спростовує теорію, згідно з якою тваринам для появи видового різноманіття необхідно злучатися. Аналіз форми глотки бделлоїдної коловертки та її генетичних даних дозволив виявити, що ці тварини модифікувалися під впливом природного відбору.

Дві споріднені коловертки було знайдено на тілі водяного віслючка. Одна з них спеціалізувалася на проживанні в районі ніг комахи, інша трималася ближче до грудей.

Тварини і рослини, яким не властиво статеве розмноження, в умовах еволюції зазвичай швидко вимирають, але коловерткам вдалося вижити. Вивчення особини, застиглої в бурштині, показало, що ці тварини жили вже 40 мільйонів років назад, а аналіз ДНК дозволив припустити, що вони існують близько 100 мільйонів років. Для порівняння, історія сучасної людини налічує близько 160 тисяч років, повідомляється на сайті InoPressa.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли тварину, що прожила 100 мільйонів років без спарювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути