Ексклюзиви
вівторок, 16 травня 2017 04:39

Вчені виявили дивні спалахи Землі

Вчені виявили дивні спалахи Землі
NASA виявило дивні спалахи Землі. Фото: hronika.info

Камера NASA захопила несподівані спалахи світла, що відбиваються від нашої планети.

Спалахи світла, відбиті від океанів, могли мати просте пояснення. Сонячне світло вражає гладку частину океану або озера і відображає безпосередньо назад до сенсора, подібно зйомці флеш-картини в дзеркалі, - повідомляє Telegraf.

Спалахи були з великої висоти, а не просто над водою на землі. Два канали на приладі призначені для вимірювання висоти хмар, і коли вчені вивчали дані, вони виявили високі перисті хмари, від 3 до 5 миль (5-8 км), де були знайдені відблиски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA оприлюднило запис "позаземної музики" з космосу

Виявлення таких відблисків з набагато більшої відстані, ніж в цьому випадку, може бути використане іншими космічними апаратами для вивчення екзопланет. Однак, вчені зараз досліджують, наскільки поширені ці горизонтальні частки льоду, і чи є вони досить поширеними, щоб виміряти вплив того, скільки сонячного світла проходить через атмосферу. Якщо це так, це функція, яка може бути включена в комп'ютерні моделі того, скільки тепла досягає і залишає Землю.

Переважна більшість відкритих екзопланет виявлено з використанням різних непрямих методик детектування, а не візуального спостереження. Більшість відомих екзопланет - газові гіганти і більше схожі на Юпітер, ніж на Землю. Очевидно, це пояснюється обмеженістю методів виявлення (легше виявити масивні планети з малим періодом).

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили дивні спалахи Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути