Протягом останніх 20 років вчені австралійської урядової організації Queensland Primary Industries and Fisheries (QPIF) розробляли новий вид яблук, які здатні зберігати свіжість протягом декількох місяців. І хоча його назва - RS103-130 - не настільки милозвучна, як у звичних сортів, вчені називають його "найкращим яблуком у світі" завдяки солодкості і здатності довго зберігати свіжість, пише британська газета.
За словами вчених, яблуко яскраво-червоного кольору залишається хрустким до 14 днів при зберіганні у вазі для фруктів, а в холодильнику воно зберігає свої властивості протягом чотирьох місяців. Тепер уряд австралійського штату Квінсленд шукає комерційного партнера і сподівається почати продавати новий фрукт вже наступного року.
Новий вигляд отриманий не в результаті генетичної модифікації, а традиційним методом з використанням гена азіатських яблук сорту Malus floribunda, що продемонстрував стійкість до парші яблук. Проте поки неясно, чи приживеться новий вид у Британії, так як інший сорт з використанням того ж гена вже не прижився там в 1980 році.
За матеріалом: NEWSru.com
Коментарі
2