середа, 11 листопада 2009 09:22

Вчені створюють супер-яблука: вони не будуть гнити місяцями

Вчені створюють супер-яблука: вони не будуть гнити місяцями
Добре відомі своїми корисними властивостями яблука мають єдиний недолік - вони швидко зморщуються і перестають бути хрусткими, але тепер австралійські вчені стверджують, що вирішили і цю проблему, повідомляє сайт InoPressa.ru з посиланням на The Independent.

Протягом останніх 20 років вчені австралійської урядової організації Queensland Primary Industries and Fisheries (QPIF) розробляли новий вид яблук, які здатні зберігати свіжість протягом декількох місяців. І хоча його назва - RS103-130 - не настільки милозвучна, як у звичних сортів, вчені називають його "найкращим яблуком у світі" завдяки солодкості і здатності довго зберігати свіжість, пише британська газета.

За словами вчених, яблуко яскраво-червоного кольору залишається хрустким до 14 днів при зберіганні у вазі для фруктів, а в холодильнику воно зберігає свої властивості протягом чотирьох місяців. Тепер уряд австралійського штату Квінсленд шукає комерційного партнера і сподівається почати продавати новий фрукт вже наступного року.

Новий вигляд отриманий не в результаті генетичної модифікації, а традиційним методом з використанням гена азіатських яблук сорту Malus floribunda, що продемонстрував стійкість до парші яблук. Проте поки неясно, чи приживеться новий вид у Британії, так як інший сорт з використанням того ж гена вже не прижився там в 1980 році.

За матеріалом: NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Вчені створюють супер-яблука: вони не будуть гнити місяцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути