четвер, 11 березня 2010 15:13

Вчені розкрили таємницю дивного астероїда

Вчені розкрили таємницю дивного астероїда

Астрономи запропонували пояснення особливостей спектру астероїда 21 Lutetia. Стаття з детальним викладом результатів роботи з"явиться в журналі Astronomy anf Astrophysics.

Дослідники припустили, що астероїд - невипукле тіло з лінійними розмірами 132 на 101 на 76 кілометрів. Фактично це може означати, що на його поверхні є великий кратер, який і відповідальний за форму об"єкта. Крім цього частина поверхні астероїда покрита пилом із середнім розміром частинок близько 20 мікрометрів.

Найближчим часом у астрономів буде можливість підтвердити або спростувати цю теорію - з астероїдом зблизиться апарат Rosetta. Зонд, основною метою якого є комета Чурюмова-Герасименко, пройде у відносній близькості від астероїда і сфотографуйе його.

21 Lutetia розташований в головному поясі астероїдів між Юпітером і Марсом. Головна причина інтересу до даного об"єкта - незвичайний спектр відбитого випромінювання, нехарактерний для об"єктів такого класу. Більше того, через ці особливості вченим складно назвати склад небесного тіла.

Подробности
Зараз ви читаєте новину «Вчені розкрили таємницю дивного астероїда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути