четвер, 29 квітня 2010 14:20

Вчені NASA знайшли нові докази існування життя на Марсі

Вчені NASA знайшли нові докази існування життя на Марсі

Учені NASA пред'явили "переконливі докази", що життя на Марсі є. Проби, взяті зондами Opportunity і Spirit, говорять про "ймовірне присутність на планеті форм тих речовин, які є будівельними блоками живої матерії.

Особливо вчені зраділи, знайшовши гіпс, який, як з'ясувалося нещодавно, у великій кількості зустрічається серед копалин Середземномор'я і, будучи сульфатом, вказує на те, що "на планеті є вода, а отже, і життя". Білл Шопф з Каліфорнійського університету (Лос-Анджелес) сподівається знайти в покладах марсіанського гіпсу "сліди давнього життя, незалежно від віку".

За словами доктора Стіва Сквайрса з Корнелльського університету, присутність метану в атмосфері Червоної планети "говорить про ймовірність, що життя на Марсі є і сьогодні".

Щоб остаточно вирішити це питання, необхідно доставити на Землю зразки марсіанського грунту. Отримані відомості виявилися настільки "багатообіцяючими", що експерти вже запланували кілька нових експедицій.

Нагадаємо, президент США Барак Обама нещодавно заявив, що до 2035 року США направлять астронавтів на орбіту навколо Марса, а згодом - і на саму планету.

The Sun

Зараз ви читаєте новину «Вчені NASA знайшли нові докази існування життя на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути