вівторок, 20 листопада 2012 11:42

Вчені NASA назвали енергетичні центри світу: серед них і українські

Вчені одного з підрозділів NASA визначили місця на Земній кулі, які володіють найбільшим енергетичним впливом на людину. Очолили список американський Гранд Каньйон (одне з найкрасивіших місць в світі) і міжнародний біосферний заповідник Йеллоустон.

Також буквально "світяться позитивом" Старе місто у Празі, пагорб Монмартр у Парижі, площа навколо Собору Святого Петра у Ватикані, передає ТСН.

Автор: Фото: zdes.com.ua / makintour.com
  Дендропарк Софіївка
Дендропарк Софіївка

Примітно, що до списку найбільш сприятливих місць увійшли і наші території - знаменитий дендропарк Софіївка, озеро Синевир і заповідник Асканія Нова. Але справжнім енергетичним центром України, на думку американців, є селище Коктебель у Криму. Воно буквально світиться на супутникових знімках - а причина в тому, що згаслий вулкан Карадаг, біля підніжжя якого побудований селище, володіє найсильнішою позитивною енергетикою.

Автор: Фото: zdes.com.ua / makintour.com
  Асканія-Нова
Асканія-Нова

Протягом тисячоліть Коктебель вабив поселенців, тут проживали скіфи, сармати, греки, римляни, слов'яни, татари. В античних джерелах згадується селище Афинеон, яке знаходилося в районі сучасної Коктебеля. Ці мальовничі береги пам'ятають міфічний корабель "Арго", на якому Ясон в супроводі Геракла слідував у Колхіду за золотим руном. А за часів раннього Середньовіччя тут розташовувалися стародавні міста Поссідіма і Каллітра.

Автор: Фото: zdes.com.ua / makintour.com
  Синевир
Синевир

Правоту американських вчених підтверджує і той факт, що з кінця 19 століття Коктебель був обраний місцем відпочинку представниками російського бомонду. Відомих людей буквально вабив цей незвичайний куточок. Також не випадково прихильники езотеричних вчень з різних країн вважають Коктебель місцем паломництва. Сюди приїжджають йоги, буддисти, шанувальники цигун, які давно відчули, що саме тут можна отримати потужний заряд енергії.

Автор: Фото: zdes.com.ua / makintour.com
  Вулкан Кара-Даг поблизу селища Коктебель
Вулкан Кара-Даг поблизу селища Коктебель

Енергія вулкана впливає не тільки на людей, але і на рослини. У заповіднику навколо Карадагу зустрічаються понад 300 видів трав, деякі з них не ростуть більше ніде в світі. А коктебельский виноград має свій унікальний колір і смак, властивий тільки цьому регіону.

 

Зараз ви читаєте новину «Вчені NASA назвали енергетичні центри світу: серед них і українські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути