четвер, 15 березня 2012 16:25

Вчені намагаються збільшити популяцію рідкісного сніжного барса

Сніжний барс Бьянка повернулася додому, в зоопарк "Роєв Ручей" після трирічного перебування в Казанському зоопарку. Про це повідомили в прес-службі зоопарку.

Сніжні барси - інакше їх називають ірбіси або снігові леопарди - одні з найрідкісніших кішок на нашій планеті, вони занесені не тільки до Червоної книги Росії, але і в Міжнародну Червону книгу. За даними Всесвітнього фонду дикої природи їх загальна чисельність становить не більше 7,5 тисячі особин. Ще близько 2 тисяч сніжних барсів містяться в інших зоопарках в всьому світі.

У листопаді 2008 року молоду самку сніжного барса, Бьянку, літаком відправили з Красноярська в Татарстан в надії отримати потомство. Зі сніговим барсом Тамерланом у неї склалися дуже ніжні стосунки, однак за три роки барсенят у них не з'явилося, тому Бьянку забрали назад до Красноярська, щоб знайти іншого нареченого.

Працівники парку дуже раді її поверненню. "Коли вона маленьким кошеням приїхала до нас з Пермського зоопарку, відразу стала загальною улюбленицею. Ті, хто постійно за нею доглядав, могли її погладити і навіть взяти на руки. Зараз Бьянка виросла, і зайти до неї в клітку вже не можна ", - зазначили співробітники "Роєва Ручья".

Зараз ви читаєте новину «Вчені намагаються збільшити популяцію рідкісного сніжного барса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути