Ексклюзиви
неділя, 12 червня 2011 13:02

У таблиці Менделєєва стало на два елементи більше

У таблиці Менделєєва стало на два елементи більше

Після трирічних досліджень провідні світові фахівці в галузі хімії і фізики прийняли рішення додати в періодичну таблицю Менделєєва два нові елементи.

Вони одержали попередні назви ununquadium і ununhexium.

Відкриття було зроблене міжнародною дослідницькою групою, куди увійшли російські вчені з Об'єднаного інституту ядерних досліджень (Дубна, Московська область) і фахівці Лівермоской національної лабораторії (Каліфорнія, США), повідомляє BBC з посиланням на видання Pure and Applied Physics (IUPAP).

Назви для нових хімічних елементів ще не придумані, проте відомо, що обидва вони мають підвищену радіоактивність і в чистому вигляді можуть існувати лише долі секунди, практично миттєво розпадаючись на атоми.

Як відомо, властивості хімічних елементів у періодичній таблиці впорядковані згідноіз  зарядом їх атомного ядра. В останні роки вченими неодноразово робилися спроби оновити відомий всім зі шкільної лави періодичний ряд хімічних елементів."Вакантними" були позиції під номерами 113-118. Однак після більш ретельних досліджень фахівці дійшли висновку, що тільки елементи під номерами 114 і 116 задовольняють всім необхідним критеріям для включення в таблицю Менделєєва, інші ж позиції заповнювати поки рано.

Нові хімічні елементи отримали попередні назви ununquadium і ununhexium. Щоправда, невідомо, чи будуть вони затверджені офіційно.

Зараз ви читаєте новину «У таблиці Менделєєва стало на два елементи більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути