понеділок, 10 червня 2013 03:51

У столичному парку Шевченка з'явилась цілодобова вільна бібліотека
8

Фото: Фото: Андрій Жигайло

В столичному парку імені Тараса Шевченка відкрилась паркова бібліотека для дітей та дорослих. Відкриту кабінку встановили біля інформаційного центру, на вході до парку зі сторони бульвару Тараса Шевченка. Відтепер відвідувачі парку мають можливість взяти почитати будь-яку книгу або принести власну.

Для книг установили дві шафи у формі будиночків, завширшки півтори метри та заввишки метр, розфарбовані різнокольоровими малюнками. Організатори принесли перші книги, далі фонд поповнюватимуть кияни. Серед представлених книг багато дитячих — букварі, читанки, є художня література, книги з психології та як виховувати дітей.

Киянам ідея сподобалась, але більшість побоюється, що бібліотеці загрожує знищення хуліганами, адже охорони немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У київському парку Шевченка поставлять пам'ятник розумній дівчинці, що сидітиме на книжках

"Ініціатива дуже цікава. З задоволенням взяв почитати Стівена Кінга, потім поверну назад. Може, навіть, пізніше принесу з дому кілька книг з історії, цікавлюсь цією тематикою. Ініціатива супер, шкода тільки, що шафа маленька. Але і є побоювання, що тут тільки-но з парку люди підуть, і якісь п'яні можуть все поламати. Надіюсь, що в українців буде совість, і вони не будуть забирати звідти книги, а потім продавати біля метро. У нас народ такий, що все може зробити", - каже студент Вадим Пирогов.

Шафи для книг цілодобово відкриті. Всі охочі можуть приносити уже прочитані книги. Ініціатором встановлення є міжнародний рух "Маленька безплатна бібліотека"

Крім Києва, шафи-кабінки для книг встановили у міському парку Рівного. Під полиці переобладнали старі телефонні будки. Кабінки надала місцева телекомунікаційна компанія. Шафки вночі охоронятимуться.

Зараз ви читаєте новину «У столичному парку Шевченка з'явилась цілодобова вільна бібліотека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути