середа, 14 серпня 2013 11:30

У Польщі з'явиться найдовший у світі готель

У Польщі з'явиться найдовший у світі готель
Фото: warsawtour.pl

Під готель переобладнають Новогеоргіївську фортецю з казармою, яка є найдовшим будівлею в Європі. Агентство військового майна Польщі після п'яти років невдалих спроб продало комплекс, який знаходиться в Модліні під Варшавою, за 1,1 мільйона доларів, пише NEWSru.com.

Переможцем останнього конкурсу визнана фірма-забудовник, яка має намір переобладнати будівлю під готель і побудувати житлові будинки. При цьому вона зобов'язується зберегти основні історичні об'єкти на її території. Фортеця була закладена у 1807 році Наполеоном, в 1813 році її зайняли російські війська. Після повстання 1830 року цар Микола I доручив військовому інженеру Івану Дену істотно розширити зміцнення. Через кілька років тут була зведена казарма протяжністю 2,25 кілометра.

На її будівництво було витрачено до 200 мільйонів цеглин. У мирний час у цьому будинку проживало до 20 тисяч осіб. Цитадель оточувало два кільця укріплень. Під час Першої світової війни, у серпні 1915 року, німецькі війська захопили фортецю. Після відходу німців у 1918 році протягом більшої частини XX століття у фортеці дислокувалися польські війська. У 2003 році занепала фортеця була передана на баланс Агентства військового майна, яке довго не могло знайти бажаючих купити її.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі з'явиться найдовший у світі готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути