Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2012 17:24

В музеї тролейбусного талончика пригощають пивом за новий екземпляр

У центрі Києва, на вулиці Прорізній, стоїть єдиний у світі музей тролейбусного талончика. Розташований він на території пабу "Траллебус".

"Музей ми створили наприкінці 2010 року, - розповідає засновник Олександр Тодорчук, - Але сама ідея з'явилася набагато раніше, коли ми із друзями сиділи одного вечора в тому ж пабі на Прорізній. Фантазували на тему того, що закладу треба найняти на роботу справжніх кондукторів, які перевірятимуть у відвідувачів проїзні. Потім хтось із нас дістав з кишені талон із тролейбуса і жартома передав його офіціантці, а ми відразу майже одноголосно вирішили: закладу просто-таки потрібен Музей тролейбусного талончика. І як добре, що власники сприйняли ідею з ентузіазмом. Ніде більше такого не побачите."

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

З першого дня після відкриття в музеї діє правило "пиво за талон".

"Коли музей вже запрацював і усі наші друзі поповнили колекцію своїми талонами, ріст експозиції зупинився. Тоді власники пабу стали наливати бокал пива або соку кожному, хто принесе в музей новий талон. Чи варто казати, за наступний тиждень наша колекція збільшилась удвічі. Це правило, до речі, діє й зараз. От лише знайти нові талони тепер складніше. Останнім часом просто пишемо знайомим у соцмережах, просимо надіслати поштою екземпляр із рідного міста. Ось минулого тижня прийшов талон з міста Іваново."

Не обійшлося й без рідкісних екземплярів. Але який саме із талонів привезли з екзотичних країн, власники не кажуть у цілях безпеки.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

"У нас є кілька по-справжньому раритетних талонів, багатьом із яких до півстоліття. Але увагу відвідувачів на них не акцентуємо. А то раптом хтось вирішить зменшити нашу колекцію й поповнити свою", - каже Олександр.

Кажуть, музей найбільше подобається іноземцям.

"Люди завжди ретельно роздивляються талони, а туристи намагаються відшукати екземпляр зі своєї рідної країни. Чесно кажучи, нам пощастило з розташуванням. За стіною у нас знаходиться Центр сучасного Антимистецтва, а в одному з сусідніх будинків – найменший ліфт у Європі. Словом, Прорізна – надзвичайна вулиця."

 

Зараз ви читаєте новину «В музеї тролейбусного талончика пригощають пивом за новий екземпляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути