Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 09:49

В Інтернеті з"явився троян, який вимагає гроші за своє видалення

В Інтернеті з"явився троян, який вимагає гроші за своє видалення

У Всесвітній мережі зафіксували масштабну епідемія троянського вірусу Blackmailer, який вимагає у своїх жертв гроші.

Програма Blackmailer є плагіном до браузеру Internet Explorer. Зараження комп"ютера відбувається, коли користувач відвідує шкідливі сайти або ж легальні ресурси, які були зламані зловмисниками з метою розповсюдження троянів та програм-шпигунів, попереджає "Доктор Веб".

Потрапивши на комп"ютер жертви, Blackmailer починає рекламувати сайти з "матеріалами для дорослих", попутно пропонуючи для свого видалення відправити СМС на платний номер, а потім ввести в спеціальну форму отриманий код.

Стандартними способами видалити шкідливу програму досить складно. Щоб уникнути зараження, спеціалісти з антивірусів рекомендують використовувати антивірусне ПО зі свіжими базами та перейти на альтернативні браузери.

Активне розповсюдження Blackmailer почалося близько тижня тому, і на сьогодні різними варіантами трояна можуть бути інфіковані мільйони комп"ютерів.

За матеріалом Компьюлента


Комп"ютерний вірус— комп"ютерна програма, створена для заподіяння шкоди користувачу ПК: знищення і крадіжки даних, пониження працездатності комп"ютера тощо. Розрізняють файлові, завантажувальні та макро-віруси. Можливі також комбінації цих типів.

Троянські програми (Trojans) — проводять шкідливі дії замість оголошених легальних функцій або наряду з ними. Вони не спроможні на самовідтворення і передаються тільки при копіюванні користувачем.

Зараз ви читаєте новину «В Інтернеті з"явився троян, який вимагає гроші за своє видалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути