Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 16:46

В Індії виявлені рештки предка сучасних кроликів

В Індії виявлені рештки предка сучасних кроликів

Фахівці з Університету Джона Хопкінса (Johns Hopkіns) виявили в західній частині Індії (штаті Гуджарат) рештки кролика, що жив 53 млн років тому.

Знайдений фрагмент є частиною кістки задньої лапи тварини. За словами дослідників, це найдавніший кролик, відомий науці. Рештки схожі за своєю будовою на рештки кролика, виявленого в Китаї, що жив 48 млн років тому. Виявлені кістки щиколотки належали лагоморфам, представленим сьогодні пищухами, кроликами та зайцями.

Відкриття було зроблено кілька років тому, однак інформація про це з"явилася лише зараз, коли після ретельного аналізу вчені встановили вік знахідки.

За даними палеонтологів, найдавшіші зі знайдених на сьогодні логоморфів датовані віком 40-48 млн років, жили ці тварини переважно в Центральній Азії. Однак нинішня знахідка однозначно вказує на те, що предки сучасних кроликів були більш давніми тваринами, крім того, вони були одними з перших ссавців, тому що 53 млн років тому на нашій планеті панували в основному плазуни.

Американські, індійські та бельгійські археологи опублікували свою роботу в британському журналі Proceedіngs of the Royal Socіety B: Bіologіcal Scіences, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «В Індії виявлені рештки предка сучасних кроликів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути