Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 08:54

В Еміратах за 1,7 млн доларів купили лікувальну ванну

В Еміратах за 1,7 млн доларів купили лікувальну ванну

У Дубаї в ході Міжнародної ювелірної виставки невідомому покупцеві була продана унікальна лікувальна ванна. Вона вся інкрустована дорогоцінними каменями. За словами експертів, це пояснює її лікувальний ефект і чималу вартість - 1,7 мільйони доларів, зазначає портал "Російські Емірати".

Авторство ванни належить японській компанії Kaijo, що займається сантехнікою. Вважається, що це перша в світі ванна, при виготовленні якої використовувались дорогоцінні камені з потужними лікувальними властивостями. Як підкреслює Ріка Біріса, директор з маркетингу й продажів компанії Kaijo, в ході створення ванної були використані стародавні трактати про корисні властивості каменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії презентували золотий автомобіль, інкрустований коштовним камінням

У нетрадиційній медицині, наприклад, прийнято використовувати мінерали в залежності від їх кольору. Вважається, червоний колір активізує, синій - розслабляє і знижує апетит, а зелений - заспокоює. При запаленні нирок, сечового міхура і сечовивідних шляхів незалежні експерти рекомендують перли, смарагд і сапфір.

"Каталог мінералів" наводить таку інформацію: при захворюваннях крові, безсонні, артриті, хворобах хребта, анемії використовують рубін, топаз, місячний камінь і котяче око. Рубін, сапфір і котяче око також допомагають при астмі, серцевій недостатності та хронічно пригніченому настрої.

Зараз ви читаєте новину «В Еміратах за 1,7 млн доларів купили лікувальну ванну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути