пʼятниця, 26 березня 2010 13:45

В Австралії знайшли крихітного тиранозавра

В Австралії знайшли крихітного тиранозавра

Палеонтологи виявили в Австралії рештки динозавра, що нагадує мініатюрного Tyrannosaurus rex. Нова особина стала першим родичем тиранозаврів, знайденим у Південній півкулі. Стаття вчених з"явилася в журналі Science.

Рештки динозавра (тазова кістка) були знайдені в австралійському штаті Вікторія. Кістка належала ящерові довжиною близько 3 метрів і вагою до 80 кілограмів. Для порівняння, довжина T. rex могла сягати 12 метрів, а маса - понад чотири тонни.

За словами вчених, вік кістки становить 110 мільйонів років (T. rex жив на 40 мільйонів років пізніше). Вони підкреслюють, що нові дані дозволяють пролити світло на еволюцію родичів тиранозавра. Зокрема, вчені вважають, що, якщо ці ящери дісталися до території сучасної Австралії, то їх рештки можуть бути виявлені в Індії, Південній Америці та Африці.

Нещодавно палеонтологи знайшли найстарішого родича Tyrannosaurus rex. Новий вид був віднесений до роду Proceratosaurus. Вік знайдених решток, які складаються з одного черепа, становить близько 165 мільйонів років.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Австралії знайшли крихітного тиранозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути