Ексклюзиви
субота, 30 листопада 2019 12:57

Унікальне явище: левиця народила вдруге за рік

Унікальне явище: левиця народила вдруге за рік
0382.ua

У Хмельницькому приватному зоопарку у левової пари Тіари і Амура народилися троє левенят.

Папа охороняє новонароджених біля входу в вольєр, а мама постійно сидить з малюками і нікого до них не підпускає. Левенята народилися всього добу тому. Їм ще навіть не встигли дати імена, пише ТСН.

"Ми намагаємося її не чіпати, тому що вона годує дітей. Вона охороняє. Батько-лев може підійти, а ми, буває, навіть не можемо побачити, чи є діти, чи ні, - розповіла наглядачка тварин Олена Палехіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото дитинчат тварин, які розтоплять навіть глибу льоду

Для того, щоб в холод левенята швидше росли і не хворіли, власники зоопарку вирішили змінити її раціон і додали в нього більше м'яса і риби. До речі, це вже п'яте потомство Амура і Тіари. До цього левиця народжувала в липні цього року - тоді в зоопарку з'явилося четверо маленьких левенят. Ветеринари відзначають, що те, що левиця народила вдруге за рік - велика рідкість.

За словами власника звіринця Сергія Палехіна, в минулий раз він безкоштовно передав дітей Тіари і Амура в австралійські заповідники. Де ж виявляться ці малюки, поки не відомо - Палехін підкреслив, що левенята будуть при батьках до тих пір, поки не отримають всі необхідні щеплення і не зміцніють.

У Подільському зоопарку з'являться нові тварини – пара молодих рисей. Для них почали готувати вольєри.

Рись – це червонокнижна тварина, і згідно з європейськими стандартами, для пари рисей площа вольєру має бути не меншою за 300 метрів квадратних, а висота – не меншою п'яти метрів. Рисі більшу частину життя перебувають на деревах, і чим вище, тим краще для їхнього розмноження.

Зараз ви читаєте новину «Унікальне явище: левиця народила вдруге за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути