Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 22:57

Український фільм змагатиметься за головний приз Міжнародного фестивалю

 

Містичний трилер Володимира Тихого "Брама" відібраний до участі в головному конкурсі Міжнародного кінофестивалю "Чорні ночі" у Таллінні.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Світова прем'єра фільму відбудеться на кінофестивалі 28 листопада. "Брама" буде змагатися з фільмами провідних кінематографістів Європи, Азії та Америки за 9 нагород міжнародного конкурсу і приз глядацьких симпатій. Гран-прі фестивалю – 10 тисяч євро", - йдеться в повідомленні.

Стрічка розповідає про сім'ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головна в родині баба Пріся, котра товаришує з русалками, куштує галюциногенні гриби, а якось під час війни зарізала дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і хвороблива донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується - баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "Оскар" боротимуться 3 українські фільми

Стрічка створена компанією "Директорія Кіно" за підтримки Держкіно, у партнерстві з компанією Бедлам Продакшн і MentaldRivestudio. Український глядач зможе побачити фільм вже навесні 2018 року.

"Fifth Samurai" ("П'ятий самурай") фешн-фільм студії Red Glass знятий для української дизайнерки Валерії Ковальської переміг на міжнародному кінофестивалі London Fashion Film Festival.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм змагатиметься за головний приз Міжнародного фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути