четвер, 10 лютого 2011 14:15

Українців хотіли "нагодувати" фальшивими ліками на 13 мільйонів

Українців хотіли "нагодувати" фальшивими ліками на 13 мільйонів

У 2010 році Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів виявила 2 млн 153 тис. 638 упаковок неякісних та незареєстрованих лікарських засобів на суму понад 13 млн гривень.

З результатами роботи інспекції ознайомив журналістів на прес-конференції голова Державної служби України з лікарських препаратів та контролю за наркотиками Олексій Соловйов, передає ЛігаБізнесІнформ.

За даними Держінспекції, в цілому в 2010 році територіальні органи інспекції спільно з правоохоронними органами здійснили 1096 перевірок. За їх результатами видано 551 припис про усунення порушень вимог законодавства, 496 приписів про заборону лікарських засобів.

З госпсуб'єктів за адміністративні правопорушення законодавства у галузі контролю за якістю лікарських засобів стягнуті штрафи на суму 794 419 гривень.

Зокрема, в держінспекції повідомили, що в місті Василькові Київської області був виявлений підпільний цех з фасування й упакування лікарських засобів. Орієнтовна ринкова вартість вилученої фальсифікованої продукції - близько 7 млн. гривень. Підробляли переважно найбільш рекламовані препарати.

Зараз ви читаєте новину «Українців хотіли "нагодувати" фальшивими ліками на 13 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути